Prosvetari u protestnoj šetnji, potom akademija pod vedrim nebom

Izvor: Press, 27.Jan.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari u protestnoj šetnji, potom akademija pod vedrim nebom

Članovi četiri sindikata prosvete organizuju večeras u Beogradu protestnu šetnju i svojevrsnu Svetosavsku akademiju "pod vedrim nebom", nezadovljni što duže od dva meseca nisu ispunjeni njihovi zahtevi vezani za matrijalni status.
Protestna kolona uputila se oko 17.15 časova sa platoa ispred Hrama Svetoga Save do Trga Republike na akademiju na otvorenom, u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << gde će od 20 sati početi svečanost u organizaciji Ministarstva prosvete, posvećana školskoj slavi, Svetom Savi.

Prosvetni radnici došli su iz Kovina, Sremske Mitrovice, Niša, Aleksinca, Ražnja, Zrenjanina, Čačka, Kruševca, Kragujevca, Beograda, a u koloni nose parole "Ko je pojeo moj fakultet", "Zahtevamo redovne i dobre penzije i plate".

Učesnici protesta se ka centru grada kreću Svetosavskom ulicom, Ulicom kralja Milana i planiraju da preko Terazija dođu do Kolarčeve ulice. Saobraćaj se u delovima grada kuda prolazi kolona odvija usporeno.

Sindikati traže da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru, uvođenje platnih razreda, donošenje posebnog kolektivnog ugovora.

Razgovori predstavnika sindikata i Ministarstva prosvete treba da budu nastavljeni u četvrtak.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetosavski marš prosvetara

Izvor: B92, 27.Jan.2015

Članovi četiri sindikata prosvete organizovali su večeras u Beogradu protestnu šetnju i svojevrsnu Svetosavsku akademiju "pod vedrim nebom"...Oni su nezadovoljni yato što duže od dva meseca nisu ispunjeni njihovi zahtevi vezani za materijalni status...Protestna kolona uputila se oko 17.15 časova...

Nastavak na B92...

Srbija: Svetosavski marš prosvetara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2015

Članovi četiri sindikata prosvete organizuju večeras u Beogradu protestnu šetnju i svojevrsnu Svetosavsku akademiju "pod vedrim nebom"...Oni su nezadovljni što duže od dva mJeseca nisu ispunjeni njihovi zahtjevi u vezi za matrijalnim statusom. Zbog protestne šetnje više hiljada prosvetara usporen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.