POBEDA UDRUŽENJA SVETI SAVA Na optužnici 12 dilera i pet narkomana iz Lazarevca

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA UDRUŽENJA "SVETI SAVA" Na optužnici 12 dilera i pet narkomana iz Lazarevca

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 12 dilera i još petoro narkomana iz Lazarevca koji su se prošle godine našli na spisku Udruženja građana “Sveti Sava” objavljenom na Fejsbuku.

Akcija: Hapšenje jednog od dilera u januaru

Lazarevački dileri i narkomani uhapšeni su krajem januara u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su duže vreme prodavali, odnosno konzumirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << narkotike u toj opštini.

Svi oni su se još prošle godine našli na spiskovima Udruženja građana “Sveti Sava” koji su objavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk.

Aktivisti ovog udruženja sami su se organizovali pre skoro dve godine i krenuli u obračun sa dilerima droge iz Lazarevca. Spiskovi koji su sadržali fotografije, kao i puna imena i adrese dilera objavljeni su najpre na Fejsbuku, a potom su aktivisti plakate iste sadržine lepili po čitavom Lazarevcu.

Ubrzo je reagovala i policija koja je nakon sprovedene istrage uhapsila ukupno 18 osoba, od kojih su mahom sve bile na spiskovima “Svetog Save”.

Optužnica Višeg tužilaštva tereti Nemanju Ralića, Nikolu Ralića, Marijanu Milovanović, Marka Rastovića, Predraga Cvetkovića, Zorana Ilića, Miroslava Savića, Jasminu Jeremić, Nadu Pantelić, Bojana Borjana, Marka Dimića i Stefana Vujoševića za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Istom optužnicom obuhvaćeni su i Vesna Dramićanin, Zoran Branković, Zlatko Jovanović, Jovica Marković i Bojan Ostojić, koji su optuženi za posedovanje narkotika za sopstvenu upotrebu. Optužnica i dalje nije pravosnažna, već se trenutno nalazi pred sudom koji bi trebalo da je potvrdi ili u krajnjem slučaju da naloži dopunu istrage.

Iz neformalnog udruženja “Sveti Sava” pozdravljaju pisanje optužnice i poručuju da će nastaviti sa svojim aktivnostima i boriti se protiv dilera.

- Akcija je pokrenuta samo sa jednim ciljem - da zaštitimo omladinu. Deca su najviše na meti dilera droge, a prema nekim našim saznanjima, u svakom odeljenju višeg razreda osnovne, a posebno srednje škole postoji po jedan diler. Naš cilj je da se tome stane na put i da sačuvamo decu koja su u ovim kriznim vremenima najpodložnija uvođenju u svet droge - rekli su za “Blic” iz udruženja.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.