Mladenović primio mališane iz Hrvatske

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović primio mališane iz Hrvatske

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović ugostio je danas decu iz srpskih zajednica u Hrvatskoj koja su u poseti Beogradu.

Tom prilikom im je uručio sertifikate o završenoj regionalnoj letnjoj školi "Sveti Sava", saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

Mladenović je gostima poželeo dobrodošlicu, istakao da mu je zadovoljstvo da ih ugosti, a posebno zahvalio mladima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Batajnice koji su organizovali ovu školu. On je mališane upoznao sa istorijom našeg grada i podsetio na njegovu burnu prošlost i ponovno obnavljanje iz pepela.

"Nije samo istorija ono što čini lepim naš grad, čine ga ljudi, oni koji u njemu žive, kao i oni koji u njega dolaze. Vi ste svojim dolaskom učinili lepim ovaj grad prethodnih dana. Hvala vam na tome i nadam se da ćete se često vraćati u Beograd. To je vaš grad, uživajte u vašem detinjstvu, puno učite i nadam se da ćemo se videti sledeće godine. Želim da vas tada bude više i da se ovim povodom vidjamo i narednih godina", rekao je Mladenović.

Inicijator ovog projekta Sanja Lakić istakla je da joj je zadovoljstvo da kao jedan od domaćina pozdravi mališane i dodala da su ovakvi projekti ključni za uspostavljanje mostova prijateljstva, ali i za saradnju na polju privrede, obrazovanja i kulture.

Regionalna škola „Sveti Sava” realizovana je na inicijativu Kulturne zajednice Batajnica, a deca iz Rijeke, Kostajnice i Knina pohadjala su časove srpskog jezika, kulture, istorije, a potom su obišla brojna mesta u Beogradu.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su podržali organizovanje Regionalne letnje škole „Sveti Sava”, a za ogromnu podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta zahvalnicu je dobio i član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje i privredni razvoj Dragomir Petronijević.

Prijemu su prisustvovali članovi Kulturno-umetničkog društva „Batajnica”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.