Legende svetske atletike obišle Hram i Kalemegdan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legende svetske atletike obišle Hram i Kalemegdan

Legende svetske atletike Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer koji promovišu jubilarni 30. Beogradski maraton obišli su danas simbole prestonice, Hram Svetog Save i Kalemegdan.

Američki atletičar najpoznatiji po svom skoku u dalj od 8,90 metara što je olimpijski rekord, Bob Bimon, bio je u Beogradu prvi put 1990. godine, pa je uporedio svoje utiske 27 godina kasnije.

"Grad se menja, gradi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obnavlja, ima novo lice. Osećam kao da prati ulazak u novu eru, tehnološku, vidim veliku promenu, imate viziju sta će da se dešava u budućnosti i razvijate se u skladu sa tim", rekao je Bimon.

On je dodao da kada govorimo o maratonu, govorimo o zdravlju i edukaciji ljudi da žive zdrav i dug život.

Čuvena maratonka iz Portugala koja je proglašena i za najboljeg ženskog maratonca svih vremena, Rosa Mota rekla je da joj je ovo drugi put u Beogradu.

"Velika je čast, ova godina je veoma važna jer se obeležava 30 godina od osnivanja maratona, nadam se da će sutra mnogo njih završiti trku i želim im sreću svima", rekla je Mota.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.