Evropa je umrla u Prištini

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evropa je umrla u Prištini"

Za neke nije dovoljno biti prijatelj Srba već to treba potkrepiti i borbom za istinu. Upravo zbog toga bila je puna sala Kulturnog centra Srbije, motivisana znatiželjom Francuza, Srba i još ponekog, da uživo čuju, a posledično obavezno kupe knjigu "L´Europe est morte a Pristina" ("Evropa je umrla u Prištini"), izdavača Hugo-Doc, autora pukovnika francuske armije Žaka Ogara, dobitnika ordena Svetog Save prvog stepena.

Borac za istinu: Žak Ogar

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

I, eto, potvrde da te 1999. godine na Kosovu nisu bili slepi strani vojnici poslati kao specijalne snage za specijalne operacije. Videli i čuli. Pa, šta? Da su govorili ili ne govorili, pisali ili ne pisali, sve bi ostalo na istom. Mimo njih, manipulacija informacijama kanalisala je javno mnjenje, ućutkala istinu, sa razglasa razaslala laž.

 

Vojnička tradicija

Pukovnik Žak Ogara rođen je 1955. godine, deda-ujak kao 22-godišnjak herojski gine kod Bitole u Prvom svetkom ratu, put nastavlja Žakov otac, general okićen medaljama, vojno nasleđe produžava i on. Herojstvo i čojstvo su porodična nit Ogarovih, a kako na putu junaštva i odanosti te tri porodične generaciji poznaju Srbe i srpsko-francusko prijateljstvo osnovano na bojnom polju, dakle, imaju i zajedničku istoriju, tokom ove večeri naveo je reči predsednika Miterana, koji agitatoru protiv Srba Bernar Anri Leviju uzvraća: "Zapamtite, dok sam živ Francuska neće ratovati protiv Srbije".

Do Rambujea, a i posle Rambuje-neuspeha, moćni su vodili, i danas vode, svoju igru a eto, poneko se drzne, kao pukovnik Ogar, da čast svog imena, familije, profesije, Armije kojoj pripada i zemlje za koju je položio zakletvu, brani na način koji mu je dostupan. Stoga je u završnici prezentacije knjige, tokom obostrane znanjem potkovane diskusije (a bilo je mnogo mladih), nebrojeno puta pukovniku Ogaru upućeno: "Veliko hvala".

Večer je otvorila direktorka KC Slavica Petrović, pozdravila okupljene i predstavila dva uvažena gosta: pukovnika Ogara i Slobodana Despota, a kad se ta dva diva suoče, nastaje mitraljezirane pameću, što je nagrađivano gromkim aplauzom.

- Teško mi je predstaviti istorijsku ličnost i takvog borca za istinu. Godinama ga poznajem, razvili smo bratsko prijateljstvo. Lako je falsifikovati istoriju. Za Francuze, operacije i dijabolizacije počele su krizom u Jugoslaviji, mnogo je sličnosti u svim manipulacijama masama u svetu, Jugoslaviji, u Srbiji, posebno u Francuskoj koja je bila prijateljska, a evo nekoga koji prihvata akciju "izvan normi"- rekao je Despot.

 

Kosovsko "školovanje"

Krećući za Balkan, pukovnik Ogar se "kosovski školovao" na knjizi Dušana Batakovića "Kosovo, spirala mržnje", posle je naučio da je "Kosovo srpski Jerusalem". Ili, da je "Srbija kćerka Francuske", a po rudnom bogatstvu "Kosovo je Kuvajt Srbije". Zna da je danas, od strane brojnih Francuza, zaboravljeno naše prijateljstvo i savezništvo.

Na iskustvo misije u Ruandi (1994), pukovnik Ogaru nadodaje Kosovo, komanduje grupom specijalnih snaga (uz Francuze, tu su Amerikanci, Britanci, Nemci i Italijani), pa se seća kako nisu otkrili ništa od onoga o čemu govore i pišu svetski mediji. I dok su ga gušile dezinformacije, režirane nepravde u konfliktu i izdaja poštenja, preuzima humanitarnu ulogu zaštite kosovskih manastira.

Dokučio je i kako se vršila transformacija Albanaca pod komunizmom, kako se generacijama prenosilo negovanje osvete... I, eto, rata, uzgred ga finansiraju albanska dijaspora, droga, Klintonova je zaštita i podrška.., pa, eto, i NATO. Kosovo je danas etnička zemlja.

Pričao je puk. Ogar o teatru Balkana, tragediji Kosova, listao slike sećanja, a u komentaru na "slavnu" izjavu Bernar Kušner da je "Evropa rođena u Prištini", uzvratio je naslovom svoje knjige i konstatacijom da je Evropa, izgubivši legitimitet, kredibilitet i privlačnost - umrla na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.