DETALJI USKRŠNJEG POŽARA Starešina izgorele crkve za Blic: Detektivi istražuju uzrok, nadam se da će nam osiguranje pokriti štetu

Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI USKRŠNJEG POŽARA Starešina izgorele crkve za "Blic": Detektivi istražuju uzrok, nadam se da će nam osiguranje pokriti štetu

Starešina Saborne crkve "Svetog Save" na Menhetnu, otac Đokan Majstorović za "Blic" je ispričao detalje stravičnog požara koji je na Uskrs zahvatio ovu svetinju koja se nalazi u srcu Njujorka.

- Požar je buknuo oko pola sedam večeras. Srećom, služba u crkvi, na kojoj je bilo oko 700 vernika je završena - rekao je on i dodao da sa svojom porodicom čeka kako bi mogao da uđe u stan u kome živi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Otac Đokan naglasio je kako su imali divnu uskršnju službu, i kako je sreća u nesreći da je požar buknuo tek nakon što su se vernici razišli.

- Sve se desilo jako brzo, a požar su gasili satima. Evo, još uvek sa jednog od balkona još uvek gase u unutrašnjost - rekao je otac.

Kako je ispričao, još uvek se ne zna šta je uzorokovalo požar, ali smatra da nije u pitanju greška nekoga iz crkve.

- Stara je zgrada, stare su i instalacije, ali još čekamo zvaničan izveštaj o nesreći. Mi smo posle uskršnje službe otišli kućama i tvrdim da smo sve uradili kako treba - rekao je on dodavši da je već 18 godina u Njujorku.

Uzrok nesreće istražuju detektivi koji su na terenu.

U požaru nije bilo žrtava. U trenutku izbijanja požara jedan crkvenjak se nalazio u crkvi, pa se nagutao dima, ali je brzo otpremljen u bolnicu, potvrdio je otac Đokan.

- Imamo američko osiguranje, a upitanju je i zgrada koje ja istorijski spomenik. Vernici će se okupljati u prostorijama nedaleko odavde dok ne vidimo šta i kako ćemo dalje - kaže otac Đokan, ali dodaje "da u Americi osigurnja lako uzimaju novac, ali da malo teže isplaćuju", te da se nada da će im isplatiti odštetu bez problema.

Veliki požar zahvatio je danas srpsku pravoslavnu crkvu na Menhetnu u Njujorku, na dan kada pravoslavni vernici proslavljaju Uskrs.

Oko 170 vatrogasaca gasilo je požar, a akcija gašenja trajala je i nekoliko sati nakon što je vatra buknula.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DETALJI USKRŠNJEG POŽARA Starešina izgorele crkve za "Blic": Detektivi istražuju uzrok, nadam se da će nam osiguranje pokriti štetu

Izvor: Blic, 02.Maj.2016

Starešina Saborne crkve "Svetog Save" na Menhetnu, otac Đokan Majstorović za "Blic" je ispričao detalje stravičnog požara koji je na Uskrs zahvatio ovu svetinju koja se nalazi u srcu Njujorka...- Požar je buknuo oko pola sedam večeras. Srećom, služba u crkvi, na kojoj je bilo oko 700 vernika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.