Bože, gde su mi žena i deca!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2015, 03:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bože, gde su mi žena i deca!"

U strahovitoj saobraćajnoj nesreći na ukletoj deonici Koridora 10, kod mesta Prdejci, između Demir Kapije i Đevđelije, na jugu Makedonije, poginulo je troje članova porodice oca Radivoja Panića (54), starešine hrama Svetog Save u Beogradu.

Život su na licu mesta izgubili njegova supruga Tatjana (45), dok su sin Nikola (18) i desetogodišnja ćerka Simeona preminuli u bolnici u Đevđeliji.

Prota Radivoj je u teškom stanju prevezen na Kliniku za anesteziju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reanimaciju i intenzivno lečenje Urgentnog centra u Skoplju, gde je hospitalizovan, ali nije životno ugrožen.

Mediji pišu, pozivajući se na izjavu njegovog prijatelja, da je prota bio svestan posle nesreće i da je znao šta ga je zadesilo.

- Gde su mi supruga, sin i ćerka?! Bože, šta je sa njima, očajnički je ponavljao. Policajcima je dao telefonski broj svog šuraka da mu jave šta im se dogodilo.

Prota Panić je organizovao mnoga hodočašća po manastirima Kosova i Metohije. Svojevremeno je bio paroh u Prištini gde se zalagao za izgradnju sabornog Hrama Hrista Spasa. Još uvek je duhovnik monahinja Pećke patrijaršije.

- Nisam siguran da je bio svestan toga da su mu deca i žena poginuli. Ne znam kako će preživeti ovu tragediju - ispričao je Panićev prijatelj.

Nesreća se dogodila u subotu oko 7 časova ujutro kada je automobil marke reno megan beogradskih registarskih tablica, za čijim volanom je bio prota Radivoj, najpre udario u zadnji deo vozila fijat doblo đevđelijskih oznaka, a zatim izleteo sa kolovoza i udario u metalni stub kraj puta.

U drugom vozilu nije bilo povređenih putnika.

Posle tragedije na makedonskom auto-putu Porodica Panić se uz njega, svela samo na Radivojevu najstariju ćerku Kristinu, koja je, srećom, ostala u Srbiji. Nesreća je zaobišla, jer je pre nedelju dana otišla kod Radivojevih roditelja u selo Lok, nadomak Titela. Inače,

prota je sa porodicom živeo u stanu u porti Crkve Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Neposredno pre polaska u Grčku, njegov sin Nikola u ovom hramu pevao je na večernjoj liturgiji.

Otac Radivoje je u teškom stanju prevezen na Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje Urgentnog centra u Skoplju. On je u nesreći zadobio teške povrede donjih ekstremiteta i karlice, zbog čega je hitno operisan, ali, kako kažu lekari, nije životno ugrožen.

Policija još uvek ispituje razloge ovog stravičnog udesa, a jedan od razloga nesreće se možda krije u činjenici da je deo puta gde je došlo do udesa loše osvetljen i bez ikakve signalizacije. Ne odbacuje se ni mogućnost premora vozača, koji je možda zaspao tokom vožnje želeći da što pre stigne na more.

Starešina Hrama Svetog Save poznat je kao veliki putnik i čovek koji je prokrstario svim krajevima u kojima žive Srbi, a posebno Kosovo i Metohiju.

- Stalno je bio na točkovima. Niko ne može reći da nije bio dobar vozač. Često je išao u Pećku patrijaršiju gde je obavljao svešteničku službu. Ne znam šta se to dogodilo na putu, zašto je sudbina baš njih odabrala. Izgubili smo jednu porodicu koja je bila primer svim ostalima - kažu za medije njegovi parohijani iz Beograda sa kojima je proveo dan uoči puta.

Istog dana imao je sastanak i sa patrijarhom Irinejom sa kojim je razgovarao o Hramu i daljim planovima.

Na deonici Koridora 10, između Demir Kapije i Đevđelije, poslednjih godina, pogotovo u jeku letnje turističke sezone, kada veliki broj turista i iz Srbije putuje na more u Grčku, učestale su teške saobraćajne nesreće koje tragično završavaju. To se na žalost događa i ovog leta. Tako je 12. jula ove godine u udesu automobila beogradske porodice Milana Kojića (40) poginula njegova tašta Milanka Banduka (63), a on zadobio teške povrede nogu, grudnog koša i kičme.

Lekari u Skoplju su morali da mu amputiraju ruku. U nesreći su teško povređeni njegova supruga Aleksandra (38), četvorogodišnji sinčić i osmomesečna ćerkica.

Desetak kilometara od Demir Kapije, u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Udova, 28. jula lane, u direktnom sudaru koji je izazvao Rajko Radojković (21) iz Niša, poginuo je osmomesečni Andrija, sin Dragana Marinkovića (34) iz Ćuprije i njegov brat Nikola (24), a šestoro osoba je bilo povređeno. Draganova supruga Marija Marinković (30) tada je teško povređena. Sa prelomom kičme, iz skopske klinike avionom je hitno prebačena na lečenje u Švajcarsku gde je radila kao medicinska sestra. Za srpske državljane je bila kobna i deonica puta Kičevo - Ohrid, gde su 25. jula teško povređeni supružnici Milan Bogdanović (40) i njegova supruga Sonja Bojović (39) iz Niša, dok je njihov petogodišnji sin, srećom prošao bez ozleda.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.