Ðukanović: Šarić ne može reći nista što bi me ugrozilo

Izvor: Press, 23.Jul.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðukanović: Šarić ne može reći nista što bi me ugrozilo

Na pitanje da prokomentariše navode iz saslušanja Darka Šarića, u kojima svedoči da mu je nuđena nagodba ukoliko bi optužio premijera Crne Gore za bilo šta, Ðukanović je kazao da ga ta informacija nije iznenadila, prenosi "Vijesti".
"To me ne uznemirava, jer čak i da je postojao takav aranžman, ne vidim da je neko od njih mogao da kaže nešto što bi moglo biti opterećujuće za Crnu Goru ili mene lično", kazao je Ðukanović novinarima.
On je rekao kako ga to nije ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iznenadilo jer su, kako je naveo, razni ljudi u prethodnim godinama saopštavali da su od određenih struktura iz bezbednosnog sistema Srbije imali slične ponude.
"To, pod uslovom da je tačno, svedoči o onome što smo znali i što je bila karakteristika odnosa Srbije prema Crnoj Gori u prethodnom periodu, gde se na takav i slične načine pokušavalo nauditi Crnoj Gori i njenoj državnoj politici", objasnio je Ðukanović.
On je istakao da postoji napredak u odnosima Crne Gore i Srbije nakon formiranja nove vlasti u Srbiji.
"Od formiranja nove vlasti u Srbiji ne registrujemo ne samo takve drastične negativne namere prema Crnoj Gori, nego ni negativne tonove", naglasio je crnogosrki premijer.
Prema njegovim rečima, Crna Gora i Srbija imaju partnerski odnos koji doprinosi postepenom ozdravljenju međudržavnih odnosa sa ambicijom, kako je naveo, da ti odnosi budu primerni i da doprinesu ukupnom ozdravljenju društava i demokratskom napretku na zapadnom Balkanu.
Ðukanović je potvrdio da će se pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu povodom ubistva novinara Duška Jovanovića.
"Do sada nisam bio u prilici da dam iskaz u Tužilaštvu zbog obaveza na međunarodnom planu", rekao je Ðukanović, dodajući da će to učiniti u najkraćem mogućem roku. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.