Ðinping: Za partnersta u kojima bi svi bili tretirani ravnopravno

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðinping: Za partnersta u kojima bi svi bili tretirani ravnopravno

Kineski predsednik Sji Ðinping založio se danas u Ujedinjem nacijama za stvaranje partnerstava u kojima bi svi bili tretirani ravnopravno i gde velike i jake zemlje "neće maltretirati male, slabe i siromašne".

"Mir, razvoj, pravda, demokratija i sloboda su zajedničke vrednosti čovečanstva", rekao je Sji u govoru na generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN, prenela je Raša tudej.

Predsednik Kine se založio za sveobuhvatni, humaniji pristup rešavanju svih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bezbednosnih pretnji, uz učešće Saveta bezbednosti UN.

"Treba da napustimo hladnoratovski mentalitet u svim manifestacijama i sprečimo nastajanje konflikata", rekao je Sji.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica treba da stvori bezbednosnu arhitekturu u kojoj svi treba da daju svoj doprinos, ali i od čega svi treba da imaju koristi.

Sji je najavio da će Kina izdvojiti 100 miliona dolara vojne pomoći Afričkoj uniji u narednih pet godina, kako bi podržala formiranje afričkih snaga i ojačala njihov kapacitet za reagovanje u krizama.

On je naveo da će 8.000 kineskih vojnika učestvovati u mirovnim snagama UN, preneo je Rojters.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đinping: Napustiti hladnoratovski mentalitet

Izvor: B92, 28.Sep.2015

Kineski predsednik Sji Đinping založio se u Ujedinjem nacijama za stvaranje partnerstava u kojima bi svi bili tretirani ravnopravno...On je naveo da u tom slučaju velike i jake zemlje "neće maltretirati male, slabe i siromašne"..."Mir, razvoj, pravda, demokratija i sloboda su zajedničke vrednosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.