Zvaničnici BiH čestitali pravoslavnim vernicima Vaskrs

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici BiH čestitali pravoslavnim vernicima Vaskrs

Zvaničnici u BiH uputili su danas čestitke pravoslavnim vernicima povodom Vaskrsa.

Predsedavajući Predsednišštva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i administratoru Mitropolije dabrobosanske.

- Praznici u naššoj zemlji podsećaju na bogatstvo različitosti koje bašštinimo, koje nas kroz uzajamno uvažžavanje oplemenjuju. Uveren sam da će pravoslavni vernici, zajedno s pripadnicima drugih vera u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duhu solidarnosti i zajednišštva dati doprinos izgradnji stabilnog drušštva, demokratske i uspeššne Bosne i Hercegovine - navodi se u čestitci Izetbegovića, saopšteno je iz Predsednišštva BiH, prenela je Fena.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, takođe, čestitku povodom Vaskrsa.

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak

U ime Saveta ministara i u svoje lično ime pravoslavcima u BiH žželim da praznik Vaskrsa provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu porodice i prijatelja, navodi se u čestitki upućenoj njegovom Preosvešštenstvu episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom i administratoru Mitropolije dabrobosanske Grigoriju i pravoslavcima u BiH.

- Pozivam vas da u svetlu praznika Vaskrsa negujemo duh tolerancije i pomirenja i gradimo zajedno drušštvo utemeljeno na vladavini prava i pošštovanju različitosti koje svojim bogatstvom krase naššu domovinu Bosnu i Hercegovinu - naveo je Zvizdić.

Državni vrh čestitao Uskrs vernicima i patrijarhu Irineju

Član Predsedništva BiH Dragan Čović uputio je pravoslavnim vernicima u BiH, patrijarhu srpskom Irineju i pravoslavnom sveštenstvu čestitku povodom Vaskrsa.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, takođe, je čestitao Vaskrs zaposlenicima Ministarstva i policijskih agencija u BiH, te svim građanima pravoslavne vere u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.