Žur-Buvljak u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žur-Buvljak u CK13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, danas od 16 do 20 časova održaće se aprilski Žur-Buvljak - Besplatna radnja.

Ukoliko imate bilo šta što vam više ne treba, a nekome može da zatreba (odeća, obuća, knjiga, društvena igra, disk, alat, vokmen) donesite na Žur-Buvljak. Možete doneti sve što vam padne na pamet i odneti sve što vam se svidi, ili samo doneti, ili samo odneti...

Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo. Zbog ograničenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kapaciteta, besplatna radnja ne može da primi kabaste stvari: fotelje, ormane i slično, kaže se u najavi.

Besplatna radnja u Omladinskom centru CK13 nastala je kao odgovor na masovnu proizvodnju svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu.

U uslovima konstantne ekonomske krize, u svetu su sve zastupljeniji ovakvi alternativni ekonomski principi. Oni pokazuju da je moguća humanija ekonomija, zasnovana na solidarnosti, samoodrživosti i najširoj mogućoj dostupnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.