Zimbabve traži izručenje američkog zubara koji je ubio lava Sesila

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimbabve traži izručenje američkog zubara koji je ubio lava Sesila

Ministar životne sredine u Zimbabveu Opa Mučinguri rekao je danas da će ta zemlja tražiti izručenje američkog stomatologa koji je ubio najpoznatijeg afričkog lava.

"Mi želimo da mu se sudi u Zimbabveu zbog toga što je prekršio naše zakone", rekao je Mučinguri dodajući da je "nažalost bilo suviše kasno da privedu lovokradicu jer je već pobegao u svoju zemlju".

Amerikanac Volter Džejms Palmer izjavio je da se oslonio na vodiče kako bi lov bio legalan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kako su u utorak navele vlasti u Zimbabveu, poznati lav Sesil nezakonito je ubijen, a za lov je plaćeno oko 55.000 dolara, preneo je Si-En-En (CNN).

Sesil je bio deo istraživanja za projekat Univerziteta Oksford i nosio je ogrlicu za praćenje.

Glava trinaestogodišnjeg lava navodno je odsečena kao trofej, a njegova koža je takođe skinuta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bardo traži primerenu kaznu za ubicu lava Sesila

Izvor: Akter, 31.Jul.2015

Legendarna francuska glumica koja se posvetila borbi za zaštitu životinja, Brižit Bardo, zatražila je danas "primerenu kaznu" za američkog lovca koji je ubio lava po imenu Sesil, zaštićenu vrstu lava u velikom rezervatu u Zimbabveu.."Nadam se da će SAD ispuniti zahtev Zimbabvea i uzručiti lovca...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.