Žena dokazala da je dobila rak zbog pudera, Džonson end Džonson mora da plati 417 miliona dolara

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2017, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena dokazala da je dobila rak zbog pudera, "Džonson end Džonson" mora da plati 417 miliona dolara

Porota Los Anđelesa presudila je danas da svetski poznata firma "Džonson end Džonson" mora da isplati odštetu od 417 miliona dolara ženi, koja je u tužbi tvrdila da je zbog talka iz bebi pudera te kompanije obolela od raka Porota Los Anđelesa presudila je danas da svetski poznata firma "Džonson end Džonson" mora da isplati odštetu od 417 miliona dolara ženi, koja je u tužbi tvrdila da je zbog talka iz bebi pudera te kompanije, koji je koristila radi higijene, obolela >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od raka jajnika. Tužbu je podnela žena iz Kalifornije Eva Ečeverija, koja ističe da kompanija nije na adekvatan način upozorila na potencijalni rizik od raka u talku, prenosi AP. Advokat Ečeverije, Mark Robinson, izjavio je da njegova klijentkinja umire i da je samo želela da pomogne drugim ženama širom zemlje koje su dobile rak jajnika, jer su 20-30 godina koristile talk "Džonson end Džonson". Portparolka kompanije je najavila da će se žaliti na presudu. Prethodno su u Sent Luisu, u sličnim tužbama, izrečene četiri višemilionske presude protiv kompanije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nova presuda protiv "Džonson i Džonson" zbog izazivanja raka

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2017, 07:10

Porota Los Anđelesa presudila je da svetski poznata firma "Džonson i Džonson" mora da isplati odštetu od 417 miliona dolara ženi, koja je u tužbi tvrdila da je zbog talka iz bebi pudera te kompanije, koji je koristila radi higijene, obolela od raka jajnika...Tužbu je podnela žena iz Kalifornije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.