Železnička pruga kroz pet afričkih zemalja

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnička pruga kroz pet afričkih zemalja

Filijala francuske kompanija Bolore, Bolore Afrika Ložistik (BAL), namerava da u narednih deset godina uloži dve i po miljardi evra u železnički saobraćaj na afričkom kontinentu.

Kompanija BAL polovinom avgusta potpisala je sa Nigerom i Beninom ugovore o koncesiji, izgradnji i ekspoataciji železničke linije koja će povezivati nigerijsku prestonicu Nijamej sa najvećim gradom u Beninu Kotonuom.

Potpisani ugovori odnose na izgradnju železničke pruge koja prolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz Niger i Benin dužine 1.065 kilometara.

Na izgradnji ove pruge svakodnevno će raditi više od 1.000 radnika iz ove dve afričke države.

Najveći železnički operater zapadne Afrike investiraće u železničke linije dužine 2.700 kilometara koje će povezati pet zemalja, Obalu Slonovače, Burkinu, Niger, Benin i Togo, prenosi portal Afrizap.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Francuzi će premrežiti kontinet prugama

Izvor: B92, 01.Sep.2015

Filijala francuske kompanija Bolore, Bolore Afrika Ložistik, namerava da u narednih deset godina uloži dve i po miljarde evra u železnički saobraćaj u Africi...Kompanija BAL polovinom avgusta potpisala je sa Nigerom i Beninom ugovore o koncesiji, izgradnji i ekspoataciji železničke linije koja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.