Zbog napada na kolegu slovenački poštari ne žele u romsko naselje

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog napada na kolegu slovenački poštari ne žele u romsko naselje

Državna pošta obustavila je dostavu pošiljaka najvećem romskom naselju u Sloveniji nakon što je njihov poštar napadnut jer je u naselju motociklom nepažnjom pregazio psa, prenela je agencija Hina.

"Pokušavamo da rešimo problem, ali posle incidenta nijedan od naših poštara ne želi u naselje Žabjek", rekao je za slovenačku televiziju portparol Pošte Slovenije (PS) Roman Tavčar.

Pokušaji da se za dostavu pošte sada privremeno angažuje neko iz romske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << do sada nisu uspeli.

Romsko udrženje regiona Dolenjska ocenilo je da bi to bila diskriminacija u odnosu na ostale građane, a neki tvrde da bi onaj Rom koji prihvati ponudu da četirisata raznosi poštu izgubio socijalnu pomoć i naknadu za nezaposlene.

Predsednik organizacije Roma južne Slovenije Bogdan Miklič tvrdi da je problem i u samim Romima koji ne bi hteli da im pisma i pakete nosi neko od "njihovih" jer međusobno nemaju poverenja.

On je kao jedan od velikih problema u naselju naveo veliki broj pasa lutalica koji plaše ne samo posetioce i poštare nego i same stanovnike naselja kod Novog Mesta.

Psi lutalice ugrožavaju stanovnike Žabjeka i potrebna je nova akcija kako bi se pohvatali i odveli u azil, kazao je Miklič.

U opštini su naveli da je problem u finansijskim sredstvima, jer vlasniku lokalnog azila za pse još nije u celosti podmiren račun iz 2013. godine, kada mu je iz Žabjeka dovedeno 65 pasa, dodala je Hina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.