Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena potraga za nestalima u helikopterskoj nesreći u Norveškoj

Norveška spasilačka služba saopštila danas da je obustavila pretragu za nestalima u helikopterskoj nesreći navodeći da se pretpostavlja da su svi putnici i članovi posade, njih 13, poginuli u istočnoj oblai Norveške gde se srušila letelica.

"Ne verujemo da je iko preživeo. Operacija spasavanja je obustavljena", navele su spasilačke službe.

Norveške vlasti saopštile su ranije danas da je 11 tela pronađeno nakon što se srušio helikopter na jednom ostrvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u blizini zapadne obale Norveške, a dve osobe se i dalje vode kao nestale.

Norveški Koordinacioni centar za spasavanje naveo su da je u helikopteru EC-225 kompanije Eurokopter pored 11 Norvežana, bili jedan Britanac i jedan Italijan.

Televizija NRK je prenela da je 11 od 13 osoba u helikopteru bilo zaposleno u norveškoj energetskoj kompaniji Statoil ASA.

Nesreća se desila na ostrvu Turej, blizu Bergena.

Helikopter je leteo s naftne bušotine u Severnom moru, oko 120 kilometara severozapadno od Bergena, ka norveškom kopnu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.