Zašto je Si-En-En iscenirao napad na sajt ruskog ministarstva

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2016, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Si-En-En iscenirao napad na sajt ruskog ministarstva

Američka televizija Si-En-En je iscenirala napad na zastareli veb-sajt Ministarstva inostranih poslova Rusije kako bi održala u životu temu "američko-ruskog sajber rata" - izjavila je portparolka MIP-a Marija Zaharova.

"Zbog čega je uopšte bila potrebna cela ta priča? Verovatno kako bi u životu održali temu rusko-američkog sajber rata, koju je izmislila Bela kuća zbog predizborne kampanje, ali i za pripremu efikasnih napada na ruske informativne resurse, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je obećao potpredsednik SAD Džo Bajden“, napisala je ona na svom nalogu na Fejsbuk .

Zaharova je prethodno potvrdila da se hakerski napad zaista dogodio, ali da je napadnuta stara verzija sajta koji više nije u upotrebi. Istovremeno, predstavnica televizije Si-En-En Sofija Šin rekla je za RIA Novosti da je informaciju o hakerskom napadu dobila od samog hakera koji je samoinicijativno stupio u kontakt sa novinarima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.