Zastava Tunisa veličine 19 fudbalskih terena za Ginisa

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Tunisa veličine 19 fudbalskih terena za Ginisa

U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 fudbalskih terena, sa ciljem promovisanja patriotskih osećanja nasuprot pretnji islamskog ekstremizma, kao i postavljanja svetskog rekorda koji će ući u Ginisa.

 MT: Only in tunis. We make the largest flag for a #guiness record and we step on it #Tunisie pic.twitter.com/y8b0w1ak4B"

Zastava je razvijena u subotu, na pesku u blizini čuvene stene Ong Džemel (kamilji vrat), u pustinji na jugu Tunisa, prenosi AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Događaju su prisustvovale stotine ljudi, kao i pripadnici tuniske garde koji su, uz zvuke nacionalne himne, odali počast crveno beloj zastavi Tunisa.

Po rečima organizatora, za zastavu površine 104.544 metara kvadratnih bilo je potrebno 80 kilometara tkanine, teške 12,6 tona.

Ideju za najveću zastavu na svetu dobio je lokalni proizvođač tekstila, nakon što je 2012. godine bio šokiran slučajem na Fakultetu umetnosti u Manubi, kada je jedan student pocepao tunisku zastavu i zamenio je crnom islamističkom.

Očekuje se da će najveća tuniska zastava biti i zvanično uvršćena među Ginisove svetske rekorde u narednih nekoliko dana.

Stena Ong Džemel postala je turistička atrakcija nakon što je poslužila kao mesto snimanja nekih epizoda u seriji filmova Ratovi zvezda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastava veličine 19 fudbalskih terena

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2015

TUNIS - U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 fudbalskih terena, sa ciljem promovisanja patriotskih osjećanja nasuprot prijetnji islamskog ekstremizma, kao i postavljanja svjetskog rekorda koji će ući u Ginisa...Zastava je razvijena u subotu, na pijesku u blizini čuvene stene Ong...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.