Zapad postavio 21 pitanje o Putinu: Odgovor je NE

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2015, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad postavio 21 pitanje o Putinu: Odgovor je "NE"

Kremlj je odbacio pisanje zapadnih medija o navodnim bliskim ekonomskim vezama ruskog predsednika Vladimira Putina s biznismenom Genadijem Timčenkom i direktorom Gasproma Aleksejem Milerom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao novinarima da postoji samo jedan odgovor na listu od 21 pitanja zapadnih novinara i da taj odgovor glasi: "Ne".

- Sve te informacije nisu istinite - kazao je Peskov, komentarišući pitanja američkih i britanskih medija upućenih administraciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruskog predsednika, preneo je TAS.

Konkretno, zapadni mediji se interesuju za finansijske odnose ruskog predsednika s biznismenom Timčenkom i izvršnim direktorom Gasproma Milerom.

- SAD tvrde da je aktivnost Timčenka u sferi energetike direktno povezana sa Putinom. Da li je to istina? Da li su Putin i Timčenko razgovarali o poslovnim i privatnim pitanjima devedesetih? Da li je Putin radeći za administraciju u Sankt Peterburgu odobrio zajam od 24 milijarde rubalja građevinskoj kompaniji 'Tventit trast'? - naveo je Peskov neka od pitanja koja su Kremlju uputili zapadni mediji.

Portparol ruskog predsednika je dodao da se ta pitanja delimično ponavljaju u istrazi jednog "uglednog američkog medija", navela je ruska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.