Zajedničke vežbe američkog nosača aviona i japanskih brodova

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničke vežbe američkog nosača aviona i japanskih brodova

U Filipinskom moru su počele zajedničke vežbe američkog nosača aviona koji je krenuo ka Korejskom poluostrvu i japanskih ratnih brodova.

Dva japanska razarača pridružila su se američkom nosaču "Karl Vinson" i još dva američka ratna broda na njihovom putu u zapadnom delu Tihog okeana, saopštila je američka mornarica.

Ranije planirana plovidba američkog nosača do Australije je otkazana, ali je ipak održana zajednička vežba s australijskim snagama. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Vežbe, koje će trajati nekoliko dana, održavaju se u vreme pojačanih tenzija na Korejskom poluostrvu i indikacija da Severna Koreja priprema novu probu nuklearnog oružja ili rakete dugog dometa.

Mornarica je saopštila da je vežba rutinska i da je cilj poboljšati kombinovane pomorske sposobnosti za odgovor i odbranu, kao i zajedničku manevarsku spremnost.

Američki potpredsednik Majk Pens izjavio je da se očekuje da će nosač "Karl Vinson" za nekoliko dana stići u Japansko more.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.