Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Nije bilo hakerskog napada naše zvanične stranice

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, demantovala je danas navode o hakerskon napadu na internet prezentaciju ministarstva na čijem je ona čelu, javlja "Raša tudej".

- Internet stranica ruskog Ministarstva odbrane, koju je navodno napao američki haker i što je preneo "Si-En-En", funkcionisala je i funkcioniše regularno - rekla je Zaharova.

Pojedini mediji danas su preneli vest o hakerskom napadu, a tom prilikom Zaharova je navodno priznala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se on dogodio. Napadi na internet stranice postali su češći od 2013. godine.

Ruska radio stanica "Govorit Moskva" među prvima je prenela tu vest, ali je kasnije izmenila uz objašnjenje da je izjavu dao njihov izvor, a ne portparolka Ministarstva odbrane, javlja "RT".

- Priča je o starom sajtu koji više nije u upotrebi - rekla je Zaharova dodavši da još nije potpuno jasno šta se dogodilo i da li je zaista bilo nekakvog napada.

Ranije danas, internet haker koji koristi pseudonim Džester izneo je tvrdnje da je hakovao internet stranicu ruskog Ministarstva odbrane i ostavio poruku, objavio je "Si-En-En".

"Saborci! Prekidamo regularno zakazan program ruskih spoljnih poslova da bismo vam preneli sledeću,, važnu poruku. Prestanite. Možda ste u stanju da maltretirate druge zemlje, ali ovo je Amerika. Niko nije impresioniran", pisalo je u navodnoj poruci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.