Zabranjeno pušenje na javnim mestima u pekingu od 1. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno pušenje na javnim mestima u pekingu od 1. juna

Pekinške vlasti su zabranile pušenje na svim javnim mestima uključujući i radne prostorije i javni prevoz, javila je Sinhua.

Zabrana pušenja na javnim mestima stupiće na snagu 1. juna, a oni koji budu kršili zabranu će biti kažnjeni novčanim iznosom do 200 juana, odnosno 32,50 američkih dolara, preneo je AP.

Kina ima najviše pušača na svetu, oko 300 miliona ljudi puši, a 700 miliona je izloženo duvanskom dimu.

Kako je izvestila kineska novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << agencija, samo u Pekingu ima više od 400.000 pušača.

Pored zabrane pušenja na javnim mestima, usvojena su i nova pravila o reklamiranju cigreta na otvorenom prostoru, televiziji, filmovima i u novinama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zabranjeno pušenje na javnim mestima u Pekingu od 1. juna

Izvor: Blic, 29.Nov.2014

Pekinške vlasti su zabranile pušenje na svim javnim mestima ukljucujući i radne prostorije i javni prevoz, javila je Sinhua...Zabrana pušenja na javnim mestima stupiće na snagu 1. juna, a oni koji budu kršili zabranu će biti kažnjeni novčanim iznosom do 200 juana, odnosno 32,50 američkih dolara,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.