Za vaučere se prijavilo 11.000 građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vaučere se prijavilo 11.000 građana

Za vaučere za odmor u Srbiji do sada se, od početka te akcije namenjene podsticanju razvoja domaćeg turizma, prijavilo 10.870 građana, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako se navodi na sajtu tog ministarstva (mtt.gov.rs), najveće interesovanje za vaučere do sada su pokazali penzioneri (61 odsto), zatim zaposleni (27) i nezaposleni građani (10 odsto prijavljenih).

Ostale kategorije čine manje od procenta u ukupnom broju zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za vaučere za koje je prijavljivanje počelo 6. jula.

Vlada Srbije je planirala da u akciji podticanja građana da bar deo letnjeg odmora provedu u Srbiji podeli 100.000 vaučera ukupne vrednosti 500 miliona dinara.

Građani koji su se prijavili za vaučere su, prema Ministarstvu trgovine i turizma, najviše interesovanja pokazali za banjski turizam, pa su tako u prve tri najtraženije destinacije Prolom, Vrnjačka i Sokobanja, a slede Kopaonik i Lukovska banja.Podsticanje razvoja domaćeg turizma kroz dodelu vaučera trajaće do 15. oktobra 2015. godine, a građani će u 244 prijavljena ugostiteljska objekta moći da ih iskoriste do 20. novembra ove godine. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, a može se koristiti isključivo za plaćanje usluge smeštaja, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kako su se koristili vaučeri za leto u Srbiji

Izvor: B92, 27.Avg.2015

Za vaučere za odmor u Srbiji do sada se, od početka te akcije namenjene podsticanju razvoja domaćeg turizma, prijavilo 10.870 građana...Kako se navodi na sajtu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (mtt.gov.rs), najveće interesovanje za vaučere do sada su pokazali penzioneri (61 odsto),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.