ŽRTVA LUDAKA: Kanadski vojnik Nejtan Sirilo fotografisan je samo nekoliko sekundi pre smrti!

Izvor: Kurir, 23.Okt.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽRTVA LUDAKA: Kanadski vojnik Nejtan Sirilo fotografisan je samo nekoliko sekundi pre smrti!

Nejtan Sirilo (24), smohrani otac, nije mogao da se brani od pomahnitalog Majkla Zehafa-Biboa jer puške koje nosi kanadska počasna straža nisu napunjene!

OTAVA - Ovo je poslednja fotograrfija razvodnika Nejtana Sirila iz Hamiltona u kanadskoj državi Ontario, snimljena nekoliko sekundi pošto ga je ubio pomahnitali islamista Majkl Zehaf-Bibo na na početku svog terorističkog pohoda koji je šokirao Kanadu.

Sirilo (24) nije mogao da se brani jer puške koje nosi kanadska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << počasna straža nisu napunjene. Ubrzo pošto je ranjen, podlegao je povredama.

Just another day at work :) #army #Canada #Scottish #Ottawa #kilts #sexy #dam #argylls #canadianarmy

Een foto die is geplaatst door Nathan Cirillo (@ncitaly) op Okt 10, 2014 at 3:22 PDT

Sirilo je bio pripadnik pukovnije planinskih rendžera Argajl i Saterlend, rezervne jedinice kanadske vojske koju uglavnom sačinjavaju vojnici pešadije. Pripadnici jedinice smenjuju se na sat vremena na straži ispred spomenika pored kanadskog parlamenta u Otavi, a sudbina je htela da u kobnom trenutku na dužnosti bude Sirilo - samohrani otac koji je voleo fitnes, životinja i kantri muziku.

Vest o njegovoj smrti najteže je primila njegova majka Keti.

"Govori da ne veruje u to", izjavio je Nejtanov ujak Džim Sirilo.

"Proveravala je vest na internetu, videla njegovu sliku i… Čudim se kako se nije onesvestila. Potpuno je slomljena, uništena", dodaje on.

Brigu o Nejtanovom sinu, koji ide u obdanište i suviše je mali da bi razumeo šta se tati dogodilo, preuzeće baka Keti. Dečakova majka je ostavila bebu ocu i nestala. Godinama ne kontaktira s porodicom.

Gradonačelnik Hamiltona Bob Bretina posetio je neutešnu porodicu Sirilo i opisao njihov dom kao "prekrasno porodično okruženje kojem slike Nejtana i njegovih sestara vise na svakom zidu. Mesto u kom se svako oseća kao kod kuće".

Ovo je već drugi napad na kanadske vojnike ove semice. Nije poznato da li je napad od ponedeljka, kada je 25-godišnji Kanađanin koji je takođe prešao na islam kao i Zehaf-Bibo pregazio dvojicu vojnika u blizini Montreala, povezan s ovim napadom u Otavi.

Kanada se ovog meseca pridružila borbi protiv džihadista ISIL.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.