ZAKUVAVA SE Severna Koreja najavila da će potopiti američki NOSAČ AVIONA

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAKUVAVA SE Severna Koreja najavila da će potopiti američki NOSAČ AVIONA

Severna Koreja saopštila je danas da je spremna da potopi američki nosač aviona, kako bi demonstrirala svoju vojnu moć.

"Naše revolucionarne snage spremne su za borbu i za potapanje američkog nosača aviona samo jednim napadom", objavile su državne novine Rodong Sinmun u nedeljnom komentaru, prenosi Rojters.

Te novine su nosača aviona uporedile sa "grubom žživotinjom" i navele kako bi napad na njega bio "pravi primer demonstracije snaga severnokorejske vojske".

U Severnoj Koreji u utorak se obeležava 85. godišnjica osnivanja Korejske narodne armije, a Rojters podseća da je ta zemlja sve važne godišnjice obeležila probama naoružanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pjongjang preti da će potopiti nosač aviona SAD

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2017

Severna Koreja objavila je u nedelju da je spremna da potopi američki nosač aviona kako bi pokazala svoju vojnu moć, nakon vesti o zajedničkim vežbama japanske i američke mornarice u zapadnom Pacifiku...Američki predsednik Donald Tramp naložio je grupi nosača aviona Karl Vinson da plovi u vodama...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.