Izvor: Blic, 24.Jul.2017, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulkan Šiveluč na krajnjem istoku Rusije izbacio pepeo

Vulkan Šiveluč na krajnjem istoku Rusije izbacio je rano jutros pepeo na visini od 12 kilometara iznad nivoa mora, saopštio je Tim Kamčatke za odgovor na vulkansku erupciju (KVERT).

"Vulkan Šiveluč izbacio je pepeo rano jutros. Dim od pepela vetar je odneo 205 kilometara severoistočno. Izdato je crveno upozorenje na opasnost", navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

U naseljenim mestima najbližim vulkanu nema tragova pepela, saopštila je ruska služba Emerkom za region Kamčatke.

Vulkan Šiveluč nalazi se u oblasti Ust-Kamčatka, a najbliže naseljeno mesto, Ključi, oko 50 kilometara je udaljeno od podnožja vulkana, navodi ruska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulkan Šiveluč izbacivao pepeo, crveni nivo opasnosti

Izvor: B92, 24.Jul.2017

Petroplavovsk Kamčatski -- Vulkan Šiveluč na krajnjem istoku Rusije izbacio je rano jutros pepeo na visini od 12 kilometara iznad nivoa mora..."Vulkan Šiveluč izbacio je pepeo rano jutros. Dim od pepela vetar je odneo 205 kilometara severoistočno. Izdato je crveno upozorenje na opasnost", navodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.