Vrhovni tužilac naredio da se ne određuje pritvor Medojeviću

Izvor: N1 televizija, 06.Jul.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni tužilac naredio da se ne određuje pritvor Medojeviću

Vrhovni državni tužilac Crne Gore, Ivica Stanković, izdao je obavezujuće uputstvo specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću da poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću ne određuje pritvor.

"U Uputstvu se navodi da, imajući u vidu da se mera pritvora određuje samo u izuzetnim slučajevima i da mora biti uvek opravdana kada je to neophodno radi nesmetanog vođenja postupka, u konkretnom slučaju ne treba predlagati određivanje pritvora protiv N.M kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izbegla neodgovarajuća primena mere pritvora jer se, shodno Ustavu Crne Gore, Zakoniku o krivičnom postupku i međunarodnim standardima, pritvor primenjuje samo kada je strogo neophodan i kada predstavlja krajnju meru", objavljeno je na sajtu Tužilaštva.

Navodi se da se po potrebi i mogućnosti, mogu koristiti alternativne mere u cilju obezbeđenja prisustva okrivljenog, sprečavanja i ometanja postupka, zaštite svedoka i drugim slučajevima.

Specijalno državno tužilaštvo tereti poslanika DF-a Nebojšu Medojevića da je organizator kriminalne grupe koja se bavila pranjem novca, zbog čega je ranije od parlamenta zatraženo ukidanje poslaničkog imuniteta, zbog krivičnog gonjenja sa mogućnošću određivanja pritvora.

Poslanici crnogorskog parlamenta, njih 42, glasali su za ukidanje imuniteta Medojeviću prošlog četvrtka. Od tog dana, poslanici DF-a, na čelu s Medojevićem, danonoćno su boravili u svojim prostorijama u parlamentu kako bi sprečili eventualno hapšenje Medojevića.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.