Vrhovni sud SAD-a delimično vratio na snagu Trampovu zabranu

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud SAD-a delimično vratio na snagu Trampovu zabranu

Vrhovni sud SAD-a je delimično ukinuo suspenziju sprovođenja izvršne predsedničke odluke Donalda Trampa o zabrani ulaska državljana šest nacija u Ameriku.

Najviši sud u SAD-u je takođe odobrio hitan zahtev iz Bele kuće da deo zabrane za koji je ukinuta suspenzija odmah stupi na snagu.

Sudije su kazale da će u oktobru razmotriti da li Trampova politika zabrane treba da zadržana ili potpuno ukinuta.

Predsednička naredba uvodi devedesetodnevnu zabranu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za državljane šest pretežno muslimanskih zemalja i zabranu ulaska izbeglica od 120 dana.

„Praktično, to znači da (izvršna predsednička naredba) ne može biti sprovedena protiv državljana drugih zemalja koji imaju opravdan i dobronameran odnos s osobom ili entitetom u Sjedinjenim Državama. Svi drugi državljani jesu predmet odredaba“ izvršne naredbe, stoji u odluci Suda.

Početna zabrana objavljena je 27. januara i izazvala je masovne proteste na američkim aerodromima.

Savezne sudije na Havajima i u Merilendu Trampovu naredbu stavile su van snage zato što je diskriminatorna.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.