Vojni voz upao u kanal, 17 mrtvih

Izvor: Press, 03.Jul.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni voz upao u kanal, 17 mrtvih

Najmanje 17 osoba poginulo je danas kada se specijalna kompozicija survala u kanal Čanavan u istočnoj pakistanskoj provinciji Pendžab zbog rušenja mosta, javio je AP, pozivajući se na armiju Pakistana.
       Civilne vlasti, komandosi i vojni ronioci iz olupine su izvukli 80 putnika, od kojih je pet povređeno, a spasilačka operacija i dalje traje, navodi američka agencija. Među poginulima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su komandant jedinice, njegova supruga i ćerka, izvestila je državna pakistanska televizija. Vozom su prevoženi vojnici iz južne provincije Sind, a među njima su bili i oficiri sa porodicama. Portparol pakistanske železnice Abdul Rauf Tahir izjavio je da je približno 90 minuta pre toga, preko istog mosta prešao jedan putnički voz. "Često proveravamo mostove a za sada je rano reći šta je uzrok nesreće", rekao je on. AP navodi da su nesreće na prugama česte u Pakistanu, gde su pruge i mostovi često loše održavani, a da manje separatističke grupe u pakistanskoj provinciji Baludžistan na severozapadu postavljaju eksploziv na pruge.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.