Vojna pobuna u Venecueli? Maduro: Dvojica terorista ubijena, osam uhapšeno

Izvor: Večernje novosti, 07.Avg.2017, 02:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna pobuna u Venecueli? Maduro: Dvojica terorista ubijena, osam uhapšeno

Vlasti u Karakasu tvrde da su "teroristi" napali vojnu bazu. Dvojica napadača su ubijena, a osam je uhapšeno tokom današnjeg napada na vojnu bazu u Venecueli, saopštio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro VENECUELANSKI zvaničnici saopštili su da su "teroristi" napali vojnu bazu u trećem najvećem gradu u toj zemlji Valensiji, ali da su je vojnici odbranili i uhapsili više ljudi. U lokalnim medijima i na društvenim mrežama pojavili su se, međutim, navodi o mogućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vojnoj pobuni protiv vlade Nikolasa Madura. Potvrda za to nije bilo, ali na jednom video-snimku, muškarac koji se predstavlja kao vojni kapetan proglašava "legitimni ustanak", dok oko njega stoji još oko 15 muškaraca u maskirnim uniformama. Neki od njih su bili naoružani. - U ranim jutarnjim satima teroristi su ušli u utvrđenje Paramakaj u Valensiji... Situacija je sada pod kontrolom, a više terorista je uhapšeno - napisao je na "Tviteru" Diosdado Kabelo, lider Socijalističke partije. Načelnik Generalštaba oružanih snaga, ministar odbrane Vladimir Padrino na "Tviteru" je napisao da "oni nisu mogli da učine ništa protiv DANB (vojske)... na koju pokušavaju da izvedu terorističke napade, ali ne mogu ništa". Navodi o nemirima pojavili su se u trenutku kada je nova skupština sa najvišim ovlašćenjima, lojalna Maduru, počela da zaseda u Venecueli, nedelju dana pošto je izabrana glasanjem praćenim nasiljem i optužbama da su rezultati namešteni.MADURO: DVOJICA NAPADAČA UBIJENA, OSAM UHAPŠENO Dvojica napadača su ubijena, a osam je uhapšeno tokom današnjeg napada na vojnu bazu u Venecueli, saopštio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro. Maduro je, u televizijskom obraćanju, rekao da je u napadu na vojnu bazu u trećem najvećem gradu u zemlji, Valensiji, učestvovalo 10 osoba i da su svi identifikovani. U pitanju je jedan vojni poručnik koji je, prema rečima Madura, dezertirao i devet civila. Maduro je kazao da je taj poručnik uhapšen i da "aktivno daje informacije", kao i da je dosad sedam civila ispitano, prenela je agencija AFP. Na jednom video-snimku, muškarac koji se predstavio kao vojni kapetan proglašava "legitimni ustanak", dok oko njega stoji još oko 15 muškaraca u maskirnim uniformama, a neki od njih su naoružani. Na jednom video-snimku, muškarac koji se predstavio kao vojni kapetan proglašava "legitimni ustanak", dok oko njega stoji još oko 15 muškaraca u maskirnim uniformama, a neki od njih su naoružani. On je zatražio "hitno formiranje prelazne vlade i slobodne izbore". Međutim, načelnik Generalštaba oružanih snaga, ministar odbrane Vladimir Padrino, na Tviteru je napisao da "oni nisu mogli da učine ništa protiv DANB (vojske)... na koju pokušavaju terorističke napade". Navodi o nemirima pojavili su se u trenutku kada je nova skupština sa najvišim ovlašćenjima, lojalna Maduru, počela da zaseda u Venecueli, nedelju dana nakon što je izabrana glasanjem praćenim nasiljem i optužbama da su rezultati namešteni, napominje francuska agencija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Maduro: Teroristi napali vojnu bazu

Izvor: Mondo, 07.Avg.2017

Venecuelanski zvaničnici saopštili su da su "teroristi" napali vojnu bazu u Valensiji, ali da su je vojnici odbranili i uhapsili više ljudi...Foto: AP Photo/Juan Carlos Hernandez..Dvojica napadača su ubijena, a osam je uhapšeno tokom jučerašnjeg napada na vojnu bazu u Venecueli, saopštio je predsednik...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.