Vođa sekte uhapšen u Brazilu zbog seksualne zloupotrebe 59 maloletnica

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa sekte uhapšen u Brazilu zbog seksualne zloupotrebe 59 maloletnica

Vođa jedne američke sekte uhapšen je u Brazilu pod optužbom za seksualnu zloupotrebu više devojčica, od kojih neke nisu imale više od 12 godina, saopštila je brazilska policija.

Samozvani pastor Viktor Barnard (53) je priveden u primorskom letovalištu Pipa, blizu grada Natal, u severnom Brazilu, u koordinaciji sa američkim organima gonjenja.

Barnard, osnivač sekte River roud feloušip u američkoj saveznoj državi Minesoti, je optužen za čak 59 seksualnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zloupotreba tokom gotovo deset godina.

Barnard je osnovao kamp u blizini grada Finlejson, oko 160 km severno od Mineapolisa. 2000. godine, navodeći neke od sledbenika da dozvole svojim ćerkama da tamo žive u njegovoj blizini.

Mlade devojke, koje je Barnard nazivao "devicama", su živele u posebnom kampu, pri čemu je on neke od njih između 200. i 2009. seksualno zloupotrebio, pre nego što je svoju porodicu i "crkvu" preselio u saveznu državu Vašington.

Dve nekadašnje devojčice koje su živele u Barnardovom kampu, su istražnim organima saopštile da ih je on zloupotrebio u 12, odnosno 13. godini.

Barnard je za seksualne zloupotrebe optužen aprila prošle godine i otad se nalazio u bekstvu. Za informaciju o njemu bila je raspisana nagrada od 25.000 dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viktor Barnard uhapšen u Brazilu zbog seksualne zloupotrebe maloljetnica

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2015

SAO PAULO - Vođa jedne američke sekte uhapšen je u Brazilu pod optužbom za seksualnu zloupotrebu više djevojčica, od kojih neke nisu imale više od 12 godina, saopštila je brazilska policija...Samozvani pastor Viktor Barnard (53) je priveden u primorskom ljetovalištu Pipa, blizu grada Natal,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vođa sekte silovao 59 devojčica

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015

Vođa jedne američke sekte uhapšen je u Brazilu pod optužbom za seksualnu zloupotrebu više devojčica, od kojih neke nisu imale više od 12 godina, saopštila je brazilska policija...Samozvani pastor Viktor Barnard (53) je priveden u primorskom letovalištu Pipa, blizu grada Natal, u severnom Brazilu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.