Vlasti u Beču: Spremni smo za dolazak izbeglica iz Mađarske

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti u Beču: Spremni smo za dolazak izbeglica iz Mađarske

Zvanični Beč, nakon večerašnje vesti da će mađarske vlasti autobusima izbeglice koje su pešice krenule iz Budimpešte ka Austriji prebaciti do graničnog prelaza Hegješhalom, počeo je pripreme za dolazak migranata.

Iz kabineta austrijskog kancelara je poručeno da se trenutno koordinira delovanje.

- Mi zasigurno te ljude nećemo ostaviti na cedilu - poručeno je iz kancelarije šefa austrijske vlade Vernera Fajmana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priprema se, zajedno sa humanitarnim organizacijama, za dolazak velikog broja izbeglica.

Policija, kako je rečeno, delovaće u skladu sa situacijom, a kako se procenjuje u Beču, verovatno će biti kao i u ponedeljak, kada je više od 3.000 izbeglica doputovalo vozom u Beč i čuvari reda nisu zabranili dalje kretanje.

Inače, tada je svega šest izbeglica podnelo zahtev za dobijanje azila u Austriji, a ostatak je nastavio putovanje u pravcu Nemačke.

Kako javlja austrijska državna televizija ORF iz Budimpešte, mađarski premijer Viktor Orban ljut je na kancelara Fajmana, pošto mu se ovaj nije javljao tokom današnjeg dana.

Prema informacijama izveštača ORF, Orban je pokušao danas u tri navrata da telefonski dobije kancelara Fajmana, kako bi sa njim koordinirao dalje delovanje, ali mu je poručeno da se sa njim ne može čuti pre 9 sati sutra pre podne.

Pošto nije mogao da se usaglasi sa austrijskim kolegom, Orban je doneo odluku o prebacivanju izbeglica autobusima do graničnog prelaza sa Austrijom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beč se sprema za izbeglice: Neće ostati na cedilu

Izvor: B92, 04.Sep.2015

Zvanični Beč počeo je pripreme za dolazak izbeglica nakon vesti da će mađarske vlasti autobusima izbeglice koje su pešice krenule iz Budimpešte do granice...Iz kabineta austrijskog kancelara je poručeno da se trenutno koordinira delovanje..."Mi zasigurno te ljude nećemo ostaviti na cedilu",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.