Više od tri tone hašiša nađeno na tankeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od tri tone hašiša nađeno na tankeru

Pakistanke vlasti zaplenile su preko tri tone hašiša, otkrivene na jednom naftnom tankeru koji je isplovljavao za Bliski istok i Evropu iz Karačija, saopštili su danas policija i obalska straža te zemlje.

Hašiš je pronađen kasno sinoć na osnovu dojave, a pod optužbom da su krijumčarili drogu uhapšena su trojica ljudi iz jugozapadne provincije Beludžistan, saopštila je policija, a prenosi Rojters.

"Hašiš je pronađen u tajnim skrovištima, specijalno napravljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za krijumčarenje droge", saopštio je predstavnik policije Čakar Kan.

Ovaj tovar od 3,13 tona hašiša je, inače, najveći koji je ikad zaplenila pakistanska obalska straža. Njegova vrednost na međunarodnom tržištu se procenjuje na oko 50 miliona dolara.

Pakistan je proizvođač hašiša i opijuma, od kojeg se rafinacijom dobija heroin, ali najveći deo droge koja se krijumčari iz te zemlje prema podacima Kancelarije UN za drogu i kriminal (UNODC) ipak potiče iz susednog Avganistana, koji je najveći svetski proizvođač oba navedena narkotika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.