Više od 9.000 hakerskih napada na računare u Austriji

Izvor: BKTV News, 01.Nov.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 9.000 hakerskih napada na računare u Austriji

Austrijska vojska saopštila je da je prošlog utorka i srede izvršeno 9.376 hakerskih napada na računare u Austriji, među kojima su bila i dva velika, profesionalna napada.

Za svega 48 sati usledio je ogroman broj napada, ali su oni osujećeni zbog odlične računarske zaštite, tvrdi vojska.
Meta hakerskih napada bili su pre svega državne službe zadužene za saobraćanje, vodne i energetske infrastrukture, ali i firme i internet provajderi.
 Vojska ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da način napada ukazuje na to da bi nalogodavac mogla biti neka strana obaveštajna služba, prenosi bečki dnevnik „Kurir“
Inače austrijska vojska je ove godine bila meta čak 500 hakerskih napada, a najjači je zabeležen tokom leta.
U Austriji se pored vojske, protiv hakerskih napada bori i specijalna jedinica pri Ministarstvu unutrašnjih poslova. Borba protiv sajber-kriminala jedan je od prioritete bezbednosne politike Austrije.
Izvor: tanjug.rs

The post Više od 9.000 hakerskih napada na računare u Austriji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.