Više od 20 mrtvih u samoubilačkom napadu u Somaliji

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2016, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 20 mrtvih u samoubilačkom napadu u Somaliji

Više od 20 osoba stradalo je danas u samoubilačkom bombaškom napadu u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, saopštila je policija te zemlje.

Kako je navedeno, većina stradalih su civili, a veruje se da će broj žrtava biti još veći, jer su mnogi od najmanje 48 ranjenih u teškom stanju.

Napad se dogodio kada se bombaš-samoubica razneo u kamionu-bombi na ulazu u Mogadiš, najvažniju trgovačku luku u zemlji, u prometnom delu grada, gde je u trenutku napada bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mnogo civila, lučkih radnika i trgovaca, dodala je policija.

Odgovornost za napad ranije danas preuzeli su džihadisti terorističke mreže Al Šabab, ogranka Al Kaide, a meta je, kako su naveli, bila vojna baza na ulazu u Mogadiš.

Džihadisti su takođe rekli da je ubijeno "oko 30 ljudi".

Pripadnici Al Šababa proterani su iz Mogadiša 2011. godine, ali i dalje izvode napade na vladine objekte u glavnom gradu i ostalim delovima Somalije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEROR AL-ŠABABA Najmanje 29 mrtvih u samoubilačkom napadu u Somaliji

Izvor: Blic, 11.Dec.2016

U eksploziji u somalijskom gradu Mogadišu poginulo je 29 lica, saopštila je policija...Isti izvor navodi da je grupa Al-Šabab preuzela odgovornost, javlja Rojters...BBC javlja da je eksplozija usledila nako pucnjave...Prema nekim izveštajima, meta napadača samoubice bila je poreska uprava u luci,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.