Vila Kardelja na prodaju za dva miliona evra

Izvor: Radio 021, 30.Okt.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vila Kardelja na prodaju za dva miliona evra

Vila u kojoj je nekada sa porodicom živeo Edvard Kardelj, jedan od glavnih ideologa i čelnika nekadašnje Jugoslavije, na prodaji je za dva miliona evra, objavili su slovenački mediji.

Posle Kardeljeve smrti i iseljenja njegovih potomaka kuću je nekoliko godina koristila slovenačaka teritorijalna odbrana, a povremeno su je naseljavali i ilegalni skvoteri koji su je koristili za zabave.

Vilu, koja se prostire na oko 400 kvadratnih metara, prodaju naslednici nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlasnika Janeza Seuniga koji je morao da se 1947. godine iseli iz nje.

Ona je njima vraćena nakon dugogodišnjeg postupka denacionalizacije, a danas je u tako lošem stanju da je ne vredi obnavljati.

Edvard Kardelj je bio dugogodišnji bliski saradnik nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, a ostao je upamćen po teorijskoj i praktičnoj razradi ideje o radničkom samoupravljanju razvijenog u periodu od 1952-1980.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.