Venecuela: Opozicija najavljuje najveće proteste do sada

Izvor: Blic, 20.Maj.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Opozicija najavljuje najveće proteste do sada

Opozicija u Venecueli obećala je da će u subotu održati najveće proteste do sada, u nastojanju da skloni s vlasti predsednika Nikolasa Madura.

U protestima koji su počeli u aprilu do sada je poginulo 47 ljudi, saopstilo je Tužilaštvo Venecuele, prenosi AFP.

Jedan od poslanika koji predvode proteste, Huan Andres Mehija, rekao je da će u subotu, 50. dana protesta, opozicija demonstrirati najveću snagu do sada.

On je na pres konferenciji kazao da je cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novih mitinga "da pokažu onima koji misle da se opozicija predala da je ona aktivnija nego ikad pre".

Protesti širom zemlje izbili su zbog načina na koji Maduro rešava ekonomsku i političku krizu u zemlji koja inače ima ogromne rezerve nafte, podsetio je AFP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Venecuela: Opozicija najavljuje najveće proteste do sada

Izvor: B92, 20.Maj.2017

Karakas -- Opozicija u Venecueli obećala je da će u subotu održati najveće proteste do sada, u nastojanju da skloni s vlasti predsednika Nikolasa Madura...U protestima koji su počeli u aprilu do sada je poginulo 47 ljudi, saopstilo je Tužilaštvo Venecuele, prenosi AFP...Jedan od poslanika koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.