Veganima beba umrla od gladi

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veganima beba umrla od gladi

Sud u Ljubljani proglasio je krivima za zanemarivanje i nemarmo postupanje prema detetu roditelje čija je beba umrla zbog neuhranjenosti - devojčica je imala osam meseci i samo šest kilograma.

Sud je roditelje osudio na po godinu dana i osam meseci zatvora, iako je Državno tužilaštvo tražilo kaznu od šest i po godina zatvora.

Roditelji, koji smatraju da su dovoljno kažnjeni smrću svoje bebe tražili su od suda da ih oslobodi, jer imaju još jedno dete o kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << moraju da se staraju. Oni i su, inače, vegani, sa specifičnim načinom žvota i ishrane, što primenjuju i kod svoje dece, a to podrazumeva da im ne daju hranu životinjskog porekla i ne prihvataju lečenje kod lekara.

Pomoć za bebu koja je umrla su zatražili tek kada joj više nije bilo spasa.

Tokom sudskog postupka su tvrdili da je beba koja je preminula bila zdrava, ali je obdukcija pokazala da je imala zapaljenje pluća, slabo prokrvljene organe, zamašćenu jetru i da je dehidrirala.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.