Izvor: Blic, 22.Okt.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VONDER VOMAN POSTALA AMBASADORKA UN izglasale heroinu istoimenog stripa uprkos kritikama

Ujedinjene nacije (UN) imenovale su večeras lik iz američkih stripova Vonder Voman za promovisanje ženskih prava uprkos kritikama feminističkih organizacija i dela osoblja UN-a.

Vonder Voman će tokom godinu dana koristiti svoje "super moći" u kampanji UN za emancipaciju žena i devojčica.

Lik je imenovan kao počasni ambasador UN u prisustvu glumice Linde Karter koja je na televiziji glumila Vonder Voman.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun koji je inicirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taj projekat nije prisustvovao ceremoniji imenovanja.

Izvori bliski UN javili su da je oko 350 zaposlenih u toj svetskoj organizaciji potpisalo peticiju tražeći od generalnog sekretara da odustane od te inicijative.

Vonder Voman (Wonder Woman - Čudo od žene) je fiktivni lik superheroine koji se prvi put pojavljuje u decembru 1941. na stripu.

Junakinja je obdarena nadljudskom snagom, super-brzinom, super-izdržljivošću i mogućnošću letenja.

Na televiziji se pojavljuje 70-ih godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.