(VIDEO) UŽAS U JUTI: Iz straha od smaka sveta otrovali decu, pa sebe

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) UŽAS U JUTI: Iz straha od smaka sveta otrovali decu, pa sebe

Zločin je tako pedantno izveden da su istražitelji jedva otkrili pozadinu drame porodice Strek iz Springvila

SPRINGVIL - Strah od smaka sveta bio je razlog što je bračni par Bendžamin i Kristi Strek iz Springvila u američkoj saveznoj državi Juti otrovao 27. septembra prošle godine svoje troje dece, a zatim presudio sebi, zaključila je istraga.

Utah police say couple, fearing apocalypse, fatally drugged children and themselves. http://t.co/hmhTlHPHKr
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Bendžamin i Kristi pronađeni su mrtvi u svom krevetu, a na podu zaključanog glavnog kupatila policajci su zatekli beživotna tela njihovo troje dece, stare od 11 do 14 godina. Nigde nije bilo tragova nasilja, ali pored svakog tela bila je šolja sa tečnošću. Između ostalog, u tečnosti je bio izuzetno jaka koncentracija metadona, zamene za heroin.

Džej Skot Finlejson, šef policije Springvila, kaže da je na osnovu detaljnih razgovora sa članovima familije i prijateljima Strekovih zaključeno da je razlog za ovu tragediju bio "strah zbog predstojeće apokalipse".

Najstariji sin Benson (14) možda je znao šta roditelji smeraju jer je najboljem drugu poklonio sve što je imao od stvarčica (Foto: Printscreen YouTube)

"Ubrzo je postalo očigledno da je ideja o 'napuštanju' sveta za njih bila uobičajena tema... Neki prijatelji smatraju da su pod tim mogli da misle na samoubistvo, a drugi kažu da su mislili da porodica želi da se preseli", navodi se u izveštaju.

Roditelji nisu ostavili nikakvu poruku, ali ispostavilo se da je Benson (14), najstariji sin, verovatno bio svestan šta se sprema. Naime, dete je svom najboljem drugu ostavilo sve što je imalo od ličnih stvarčica.

http://www.youtube.com/watch?v=_V_hmW0-gHI

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.