VIDEO: Taliban hamvijem razneo čitavu vojnu bazu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Taliban "hamvijem" razneo čitavu vojnu bazu

Avganistanski talibani su po prvi put objavili snimak iz vazduha eksplozije automobila-bombe u južnoj provinciji Helmand.

To je prvi put da je ta teroristička grupa upotrebila dron za snimanje napada.

Na snimku od 23 minuta se vidi kako se bombaš-samoubica zaleteo vojnim vozilom "hamvi" u vojnu bazu u okrugu Nava, pri čemu je raznet čitav kompleks, a na licu mesta je nastala ogromna "pečurka" od vatre i dima, prenela je agencija AFP.

U pozadini snimka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se čuje pro-talibanska pesma, a prikazan je i bombaš ispred vozila, koji grli svoje saborce pre polaska u samoubilačku misiju.

Kamera montirana na dron prikazuje snimak mete iz vazduha, prati putanju vozila samoubice i snima napad na bazu, uključujući ogromnu eksploziju.

To je prvi snimak dronom koji su objavili talibani, ali autentičnost snimka ne može da bude nezavisno potvrđena.

Talibani, koje su u svetu nekad smatrali neukim siledžijama, razvili su vešti tim za odnose sa javnošću koji se služi digitalnom tehnologijom da bi doprli do publike širom sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.