VIDEO: Ruski Su-35 u pripravnosti u bazi u Latakiji

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ruski Su-35 u pripravnosti u bazi u Latakiji

Ruski borbeni avioni nove generacije "Su-35" biće non-stop u pripravnosti u bazi u Latakiji kako bi bili spremni da polete u najkraćem roku.

Letelice će biti u pripravnosti kako bi pružile podršku operacijama koje Rusija izvodi u Siriji, saopštili su ruski zvaničnici.

Portparol ruskih vazdušnih snaga je rekao da će dva aviona "Su-35" uvek biti spremna da polete u roku od 60 sekundi iz baze u Latakiji.

U vazduhu, avioni "Su-35" mogu da obezbede vidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << polje od 360 stepeni u području od oko 400 kilometara, naveo je portparol. Takođe je pomenuo da je "Su-35" višenamenski avion sposoban da podrži podršku bombarderima, kao i da napada mete u vazduhu i na zemlji.

Avioni mogu da lociraju, prate i gađaju 8 meta istovremeno i nevidljivi su za neprijatelje.

- Sada je naš zadatak da maksimalno iskoristimo sposobnosti "Su-35". Koristićemo svako oružje kojim je avion opremljen. Mogu da nose bilo koji tip bombi - naveo je portparol.

"Su-35" su došli u Siriju i izveli prve napade prošle nedelje, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. Ranije su u bazi u Latakiji bili ruski lovci "Su-27" i "Su-30", taktički bombarderi "Su-34" i "Su-24" kao i avioni "Su-25". U novembru je Rusija dopremila i raketne sisteme S-400 koji koriste rakete dugog i srednjeg dometa za gađanje meta u vazduhu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.