VIDEO: Polugola u Vatikanu pokušala da ukrade kip Isusa

Izvor: Radio 021, 25.Dec.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Polugola u Vatikanu pokušala da ukrade kip Isusa

Jedna Ukrajinka, pripadnica femenističke grupe "Femen", utrčala je golih grudi na Trg Svetog Petra u Vatikanu i pokušala da otme kip bebe Isusa koji je postavljen povodom božićnih praznika.

Na njenom telu crnim slovima bila je ispisana poruka "Bog je žena", a incident je napravila kako bi izrazila nezadovljstvo zbog uticaja crkve na odluku žena o slobodnom abortusu. Devojku je privela italijanska policija.

Incident se dogodio u ranim prepodnevnim satima nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Papa Franja uputio traidicionalnu poruku "Urbit et orbi". Na Trgu je u tom trenutku bilo mnogo ljudi.

Feministkinje su ovakve akcije u Vatikanu organizovale više puta.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.