(VIDEO) PUT U KALIFORNIJI SE SKROZ RASPAO: Skejteri i bajkeri oduševljeni!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PUT U KALIFORNIJI SE SKROZ RASPAO: Skejteri i bajkeri oduševljeni!

U blizini kalifornijskog mesta Santa Klarita put se iznenada potpuno razrušio, a niko ne zna zašto.

Klizište je uništilo put, a ceo teren sada izgleda kao da je iz apokaliptičnih filmova. Asfalt je skroz razrušen kao i svi usputni komunalni stubovi. Drum se gotovo rascepao i potpuno iskrivio na pojedinim deonicama.

Uprkos upozorenjima, skejteri su iskoristili priliku da voze skejtove na novostvorenim prirodnim rampama, a i jedan biciklista je okušao svoja umeća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
The landslide on #VasquezCanyonRoad in California continues to move. Photo by @TedSoquiPhoto/@CorbisImages pic.twitter.com/PvWXCYVufS

One of my favorite photos I have ever shot. #coopphotos #canon #VasquezCanyonRoad pic.twitter.com/a7ossAPXjn

Zbog toga, zvaničnici moraju i na društvenim  mrežama da skrenu pažnju ljudima da je teren opasan jer su klizišta još aktivna. Međutim, izgleda da s eniko ne obazire previše na to jer je ova pukotina postala nova turistička atrakcija i mnogi se slikaju u ovom zanimljivom ambijentu.

Buckled Vasquez Canyon Road in Santa Clarita attracts skateboarders https://t.co/8OFVb4m6bI pic.twitter.com/TkMLckubkU

Pukotina na putu je duga oko 60 metara, a  na pojedinim mestima asfalt se izdigao i na 4.5 metra visine. I dalje je nejasno šta je prouzrokovalo ovaj fenomen.

.@mester_mark on buckling Vasquez Cyn Rd in Canyon Country, where 2-mile stretch is closed https://t.co/KTI1yNowuC pic.twitter.com/5BbKxIU24Q

"Nije bilo velike kiše i oluje, nije bilo nikakvog zemljotresa koji bi ovo uzrokovao",  izjavio je Džeremi Bojs sa UCLA univerziteta.

Problematični deo puta je u privatnom vlasništvu, a vlasti još nisu uspele da kontaktiraju vlasnika.

(RT)

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.