(VIDEO) PREMA GINISOVOJ KNJIZI REKORDA: Otvorena najduža žičara na svetu u Vijetnamu

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PREMA GINISOVOJ KNJIZI REKORDA: Otvorena najduža žičara na svetu u Vijetnamu

Sa dužinom od 6,3 kilometara, svečano je u utorak u Vijetnamu otvorena, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najduža žičara na svetu.

Vietnam gets world's longest cable car system https://t.co/3bKUUd8I6V https://t.co/ByUMKydlco - timesofindia

U Vijetnamskoj provinciji Lao Cai u utorak otvorena je najduža žičara na svetu, sa ukupnom dužinom od 6.292,5 metara, ali i po najvećoj visinskoj razlici između polazne i dolazne stanice - 1.410 metara, upisana je u Ginisovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << knjigu rekorda kao najduža žičara na tri kabla.

Vietnam launches world's longest cable car system

Ovaj sistem povezuje dolinu Muong Hoa i planinu Fansipan u provinciji Lao Cai, oko 250 km severozapadno od glavnog grada Hanoija. Žičara za jedan sat može da preveze 2.000 putnika, a svaka od kabina može da ugosti 35 osoba, a putovanje od doline do planine traje 15 minuta.

Vietnam inaugurates world’s longest 3-rope cable car system http://thai.vi/1nOptgk

Izgradnja žičare je počela u novembru 2013. godine.

(Times of India)

Autor: Foto: Facebook Printscreen

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.