(VIDEO) POTKOPALI CEO IRAK: Otkrivena mreža tajnih tunela islamista

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) POTKOPALI CEO IRAK: Otkrivena mreža tajnih tunela islamista

Tunele su ispod grada Sindžara iskopali pripadnici Islamske države, koji su sproveli kroz lavirint struju i napravili čitave prostorije za spavanje.

Ispod Sindžara je otkriveno oko 40 podzemnih tunela u kojima su se nalazile prostorije za spavanje, električna struja, džakovi sa peskom, američka oprema za proizvodnju bombi, lekovi, kao i kopije Kurana.

Tunele su otkrili pripadnici kurdskih snaga, koji su početkom novembra oslobodili ovaj severozapadni irački grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od pripadnika IS, nakon što je on više od godinu dana bio pod kontrolom ekstremista.

Komandant kurdskih pešmerga snaga zadužen za Sindžar, Šamo Eado, izjavio je da su njegovi borci otkrili 30 do 40 tunela i da je to bila prava mreža tunela unutar grada.

"Pripadnici IS su iskopali ove prolaze kako bi se sakrili prilikom vazdušnih napada, a da pri tom mogu slobodno da se kreću ispod zemlje, kao i da sakrivaju oružje i eksplozive. Ovo je bilo njihovo skladište oružja", rekao je Eado.

Dva tunela su bila dugačka čak nekoliko stotina metara, a počinjali su i završavali u jednoj od kuća u kojima su izbijene rupe u zidovima i podovima.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.