(VIDEO) OVO JE KIJEVSKI BOMBAŠ: On je bacio granatu, ubio jednog i ranio 90 gardista!

Izvor: Kurir, 01.Sep.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OVO JE KIJEVSKI BOMBAŠ: On je bacio granatu, ubio jednog i ranio 90 gardista!

Ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov objavio je da među gardistima ima onih koji su prilikom eksplozije zadobili teške povrede očiju, nogu, vrata i drugih delova tela

KIJEV - Na snimku koji je objavio Radio Slobodna Evropa vidi se muškarac koji je juče bacio bombu ispred zgrade kijevskog Parlamenta pri čemu je jedan pripadnik nacionalne garde poginuo, a više od 90 ih je povređeno. Ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov objavio je da među gardistima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ima onih koji su prilikom eksplozije zadobili teške povrede očiju, nogu, vrata i drugih delova tela.

Neposredno pre toga izbili su sukobi demonstranata i policijse, jer je Parlament prihvatio reformu kojom se separatističkom istoku, gde traje rat, daje veća autonomija. Za to je glasalo 265 odbornika (bilo je potrebno barem 226 ). Sednica je bila burna i tokom nje odbornici koji su se protivili tom nacrtu smatrajući ga protivukrajinskim i proputinovskim onemogućili pristup parlamentarnoj govornici uzvikujući "Sramota!".

- Ovo nije put ka miru i decentralizaciji. Ovo je dijametralno suprotan proces koji će dovesti do gubitka novih teritorija - poručila je Julija Timošenko.

Na izlazu iz parlamenta demonstranti su bacali dimne bombe, a suzavac su upotrebile obe strane. Nitko od protestanata nije povređen. Većina njih su članovi Slobode, nacionalističke stranke koja ima tek nekoliko mesta u parlamentu. Uhapšeno je 30 ljudi, među kojima i osoba koja je bacila bombu.

Raspuštene dobrovoljačke jedinice zbog, pljački i šverca

Azov ugašen zbog niza pljački, otmica i švercaUkrajinske vlasti su povukle i raspustile dobrovoljačke jedinice koje su se bore oko Mariupolja. Među ugašenim jedinicama je i bataljon Azov u kom je bio veliki broj hrvatskih dobrovoljaca. Umesto njih, na na bojišta su poslata regularna ukrajinska vojska. Naime, ukrajinske vlasti sumnjiče dobrovoljce za kriminalne radnje, pljačke, otmice, šverc...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.