(VIDEO) ODLOŽENO POGUBLJENJE: Amerikanku koja želi da umre sita spasla snežna oluja!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) ODLOŽENO POGUBLJENJE: Amerikanku koja želi da umre sita spasla snežna oluja!

Keli Gisendejner sudbina je u poslednji čas poklonila još tri dana života, još se ne zna da li je već pojela kraljevski poslednji obrok ili je i on čeka

DŽEKSON - Prvo pogubljenje žene u američkoj saveznoj državi Džordžiji u poslednjih 70 godina odloženo je zbog snežne oluje, a sudbina je dala Keli Rene Gisendejner (47), koja je naručila bogat pslednji obrok, još tri dana života.

Gisendejnerova je juče trebalo da bude pogubljena, smrtonosne injekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bile su spremne, ali samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da umre egzekucija je odložena do ponedeljka.

Georgia postponed its first execution of a woman in 70 years due to a threat of bad weather. http://t.co/kZDNYPLbTx pic.twitter.com/RVjFERDFKA

Razlog je "vreme i i pitanja rasporeda", saopštila je portparolka zatvora u Džeksonvilu.

Keli R. Gisendejner osuđena je 1998. na smrt zato što je svog tadašnjeg ljubavnika nagovorila da ubije njenog supruga Daglasa. Paradoksalno, ali ubica je osuđen na doživotnu robiju.

Gisendejnerova nije jedina žena koja je u Džordžiji osuđena na smrt, ali ostalih pet zatvorenica je pomilovano i smrtna kazna im je zamenjena doživotnom robijom. Ona sad ima još tri dana da pokuša da se izbori za pomilovanje, ali to joj godinama već ne uspeva.

Woman on death row orders 4,200-calorie last meal http://t.co/PZBkovcrdR

Ne zna se da li je pojela poslednji obrok, za koji su svetski mediji javljali da je kraljevski. Gisendejnerova je naručila proju s kiselim mlekom, dva burger kinga sa sirom, dva velika pomfrita, kokice, salatu s jajima, paradajzom, paprikom, lukom, šargarepom, sirom i prelivom od pavlake, sladoled od vanile, dva pakovanja čokoladnih kuglica i limunadu - ukupno 4.200 kalorija.

http://www.youtube.com/watch?v=wyx2Pa2ItJU

(CNN/EPK)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.