VIDEO: Jedna osoba je poginula, 14 ranjeno na Američkom univerzitetu u Kabulu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Jedna osoba je poginula, 14 ranjeno na Američkom univerzitetu u Kabulu

Jedan student je poginuo, a 14 ranjeno u napadu na Američki univerzitet Avganistana u Kabulu, preneo je "Rojters" pozivajući se na izvore u bolnici u Kabulu.

Naoružani muškarac je napao američki univerzitet. Pojedinci su na društvenim mrežama napisali da je na stotine ljudi, uključujući strano osoblje zarobljeno unutra, dok su vladine snage opkolile kampus.

Lokalna mreža TOLOnews izveštava da je prvo došlo doeksplozije pre nego što se naoružani muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << infiltrirao u kampus, smešten u relativno bezbednom i ekskluzivnom delu Kabula, prenosi rt.com.

- U trenutku eksplozije bio sam na času - izjavila je Ali Altea, jedna od studentkinja za RT od kuće telefonom.

- Pogodili su ulazna vrata, a kroz rupu koju su napravili, upeli su da uđu u kampus. Postoje izlazi u slučaju opasnosti kroz koje smo uspeli da izađemo. Ali, tamo je ostalo ljudi.

The closest area we could reach towards @AUAfghanistan #Kabulblast police vehicles coming and going pic.twitter.com/r3HwR0YJQ8— Qudratullah Rajavi (@Qodratollah) August 24, 2016

Lokalni mediji navode da su u zgradi zarobljene na stotine ljudi, uključujući strano osoblje.

Ingliš je za agenciju AP potvrdio da je u toku napad na kampus i da su na licu mesta specijalne snage.

- Više naoružanih ljudi je napalo Američki univerzitet u Kabulu, a čuju se pucnjava i eksplozije - izjavio je jedan neimenovani zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova i naveo da su u zgradi zarobljeni "strani profesori, kao i više stotina studenata", preneo je Rojters.

LATEST: American university in #Kabul is under attack by unknown gunmen pic.twitter.com/J88VSKyz20— Mirwais Afghan (@Miirwais) August 24, 2016

- Oni se nalaze unutar kampusa, a tamo su zarobljeni strani profesori i stotine studenata - dodao je on.

Svedoci napada naveli su da su neki studenti uspeli na vreme da izađu iz kampusa čim su čuli eksploziju, dok su drugi zaključani u svojim učionicama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.