(VIDEO) IZ HOLANDIJE S MRŽNJOM: Migrante dočekali svinjskim glavama na ulazu u logor!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) IZ HOLANDIJE S MRŽNJOM: Migrante dočekali svinjskim glavama na ulazu u logor!

Više desetina odsečenih svinjskih glava osvanulo je pred tek otvorenim logorem za prihvat migranata muslimana u holandskom gradiću Ešmarkerveldu.

Devet svinjskih glava "ukrašavalo" je ogradu, a ostale su bile pobacane uz ogradu i po putu. Sliku su upotpunjavale kese pune svinjske krvi, ostavljene uz ovu "dekoraciju".

Varkenskoppen bij toekomstig azc https://t.co/WnisSJD42S #azc pic.twitter.com/dJGYj5lGE5

Holandija, koja važi za jednu od najtolerantnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << evropskih država, zgranuta je zbog ovog događaja. RTV Oost javlja da je uznemirujući prizor zatekla lokalna policija, ali da se još ne zna ko stoji iza ove "dobrodošlice", čiji je cilj da pridošlicama muslimanima, koji svinju smatraju nečistom životinjom, pokaže šta meštani misle o njima.

"Kad demokratija omane, ljudi postanu ogorčeni i očajni. Dobrodošli u pakao Ešmarkervelda", komentariše autor ovog posta na Tviteru.

Als de democratie faalt dan worden mensen boos en wanhopig @Gem_Enschede @ADnl @tubantia @rtvoost @SBS6 @telegraaf pic.twitter.com/HpRYWowjx2

Lokalni mediji sugerišu da ova krvava poruka nije namenjena samo migrantima, nego celoj vladi koja je odlučila da otvori centar za prihvat izbeglica. Žitelji ovog gradića su se tome opirali, tvrdeći da neće biti bezbedni, ali vlasti su isterale svoje.



(Raša tudej)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.